Vita staat garant voor zuiver vlees met de goede smaak van vroeger.

Vita varken

Vita-varkens worden volledig in karkas aangeleverd. Ons varkensvlees kan nog echt gebakken worden zonder in de pan te krimpen of te veranderen in water. Doordat we werken met volledige varkens kan men bij ons nog de beste stukken vlees verkrijgen, zoals:

  • varkenshaasje
  • filetgebraad
  • orgaanvlees (hersenen, lever, poten)

Alles over Vitaproject varkensvlees

Dit lekker en mals stukje varkensvlees van Vitaproject is het resultaat van een doordacht en streng gecontroleerd productieproces.

Uitsluitend van Belgische oorsprong:
Alle varkens onder het Vitaproject label worden geboren in België op boerderijen erkend en gecontroleerd door Vitaproject en door inspecteurs van een onafhankelijk instituut.

Gesloten stalcircuit:
In de stallen krijgen de varkens meer lig- en loopruimte. Dankzij deze maatregel zijn de stallen hygiënischer waardoor de dieren een grotere natuurlijke weerstand krijgen. Bovendien zorgt een gesloten circuit, waarbij de dieren van geboorte tot slacht op hetzelfde bedrijf blijven, ervoor dat de ziekte-insleep minimaal is.

Gezonde dieren zonder antibiotica:
Vitaproject streeft naar een zo laag mogelijk medicatiegebruik en kiest voor geneesmiddelen op basis van natuurlijke producten. De laatste 3 maanden voor slacht worden geen antibiotica meer toegediend. Op die manier is het vlees volledig vrij van residuen.

Graanrijke voeders:
Vitaproject gebruikt voor haar varkensvoeder een 100% vegetarische graanformule. Deze formule bevat minimum 55% kwaliteitsgranen het ganse jaar door. Daardoor verliest het vlees bij het braden nagenoeg geen vocht en heeft het een sappige, lekkere en eerlijke smaak!

Vita kip en kalkoen

Vita-vlees van kip en kalkoen is heerlijk van smaak en blijft ook na het bakken vast van structuur. Overtuig uzelf door het te proeven.

Alles over Vitaproject kip

Uitsluitend van Belgische oorsprong:
De broedeieren komen uit eigen stallen waar de ouderdieren verblijven. De “Vitaproject” kippen zijn dus ook hier ontegensprekelijk van Belgische origine.

Hygiëne boven alles:
De eieren worden uitgebroed in een professionele en erkende broeierij. Dit maakt het mogelijk om uiterst hygiënisch te werken en dus mogelijke ziekteverwekkers buiten te sluiten. Alles is er in de broeierij op voorzien om het stalklimaat gunstig te houden. Zo worden temperatuur en luchtvochtigheid automatisch geregeld. Uiteraard komt dit de gezondheid van de dieren later ten goede.

Sterk verlaagd medicatiegebruik:
Wanneer de kuikens uit het ei komen, gaan ze naar één van de erkende en gecontroleerde boerderijen van Vitaproject. Telkens voor de aankomst van de kuikens worden hygiënogrammen genomen. Enkel via een perfecte hygiëne en een controle hierop kan het gebruik van medicatie bij de dieren verminderd worden.

Graanrijke voeders:
De vaste vleeskwaliteit dankt Vitaproject aan een constante samenstelling van de diervoeders met een minimum van 60% kwaliteitsgranen het ganse jaar door.

Droge slachting:
Tijdens het slachten gebruikt het erkende slachthuis Schildermans slechts een minimum aan water. De reden hiervoor is een betere vleeskwaliteit van de Vitakip te bekomen. Dit wordt makkelijk aangetoond door een Vitakipfilet aan te braden: de de filet verliest nagenoeg geen vocht t.o.v. een “industriële” kipfilet.